Welcome, Guest. Please Login or Register
SmartCast - See..Shoot..Stream
 
  HomeHelpSearchLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
How to troubleshoot SmartCast in settingup Live MPEG-TS Streaming from Wowza Media Server? (Read 4211 times)
Praveenkumar Nayak
Forum Administrator
*****
Offline



Posts: 36
How to troubleshoot SmartCast in settingup Live MPEG-TS Streaming from Wowza Media Server?
Jun 2nd, 2009 at 6:10pm
 
Check if SmartCast is streaming properly:
   1) Refresh the channel settings page to see the bit rate activity in the statistics section
   2) If the bitrates are too low check the audio video cable connection

Check if the server is receiving the stream:
   1) On Linux servers run "tcpdump port [port_number]" as root to check if the stream data
       is being received. On windows servers use tools like wireshark to capture the n/w
       interface.
   2) If there is no data received make sure the port forwarding on the router is set properly,
       ports are open for UDP streams and n/w devices are added to safe n/w interface list.

Check you are receiving stream on Flash:
   1) Make sure the port 80 or 1935 whichever used by Wowza server to handle client
       connection is open and forwarded to the server
   2) Check if the player is able to receive test VoD streams in the contents folder
   3) Make sure the Flash Player version is 9.0.115.0 or higher
   4) Please note Wowza server takes time to render video to the first client connection.

If you don't get it working send an e-mail to support@fastvdo.com mentioning your problem.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print